2460 OSEN - Tlf. 62 44 41 23 - Faks 62 44 13 03 - Mob.995 48 888
Skip Navigation Links
Maskinpark
Ansatte
Referanser
Prosjekter
Ledige jobber
Linker
OmWRM
Bildegalleri
Arkiv
Hjem
Kontakt Oss
Kontakt Oss
Hytteområdet i Osen
Les Mer

En Solskinnshistorie fra Osen. Fra Nanset stikka,
høsten 2008.

Les Mer
Sidene er levert av:
JORDMORBOLIG BLIR ELDREBOLIG
Jordmorboligen Nordby i Osen ble jevnet med jorden på snaut sju minutter av Wiggo Rønningen Maskin AS. Nå skal det i stedet bygges fire eldreboliger som står klare til våren.

OSEN: Entreprenør Viggo Rønningen synes det var for galt at eldre som bor i Osen måtte flytte helt til Rena for å få eldrebolig når de ikke lenger orket å ta vare på huset eller gården sin.
Derfor tok han ganske enkelt saken i egne hender og bygger eldreboliger i Osen selv. Fire leiligheter skal bygges i høst og vinter.
- Jeg skjønner også at eldre kvier seg for eventuelt å ta opp lån for å kjøpe nytt. Derfor bygger jeg for utleie, forteller han.
De fire eldreboligene som nå skal bygges i Osen er allerede utleid. Heldigvis har Rønningen muligheter for å bygge flere og vil vurdere det dersom etterspørselen blir stor nok.

Borte på sju minutter
Eldreboligen skal bygges på tomta til den gamle jordmorboligen på Nordby. Rønningen kjøpte tomta i sommer, for å få muligheten til å bygge eldreboliger.
Huset på Nordby ble bygd i 1927 og har vært i bruk helt til dags dato, blant annet som kontor og oppmøteplass for Eidsivas ansatte i Osen.
Fredag ble det gamle huset revet for å gi plass til leilighetene.
Rønningen hadde invitert elevene ved Osen skole slik at de kunne komme og se hvordan huset ble jevnet med jorden. Elevene skulle på skoletur om dagen, så Rønningen tilpasset tiden slik at de skulle rekke å få se rivingen før de dro.
Gravemaskinen gjorde forvandlingen fra hus til ruin på snaut sju minutter.
Bit for bit rev gravemaskinen huset til pinneved, og en sky av støv virvlet rundt. Vegger, tak og pipe måtte gi tapt. Den siste endeveggen var seig og trengte et ekstra dytt for å gå i bakken.
Det var for øvrig ikke bare skolens elever som samlet seg for å overvære begivenheten. Nesten 50 osinger kom for å se jordmorboligen gå i bakken.

Muren ferdig 15. oktober
Jobben med å rive huset var selvsagt ikke over selv om selve huset var blitt til en haug. Alt materiale ble kjørt vekk, noe som også skjedde samme dag som det ble revet.
- Nå skal tomta planeres ut og klargjøres for grunnmurene, forteller Tore Hørsandlien, som gjør betong- og flisarbeid i entreprenørfirmaet.
Etter planen skal muren være ferdig 15. oktober, slik at snekkere kan overta stafettpinnen. Til påske er det sagt at leilighetene skal stå ferdige.

Positivt i bygda
Leilighetene blir 75 kvadratmeter store, og av god standard.
Rønningen og Hørsandlien tror beliggenheten - som nærmeste nabo til Osen pensjonistheim - er god.
- De som bor i leilighetene kan gå på pensjonistheimen og kjøpe mat. Det blir sosialt, og samtidig trygt i vite at det er noen i nærheten, mener de.
Etter at planene om eldreboliger ble kjent i bygda, har Rønningen fått bare positive tilbakemeldinger.
I det hele tatt synes han at det har spredd seg en positivisme i Osen som gjør det morsomt å satse i bygda.
- Nå om dagen er det bare moro, sier han.

Fra: Lokalavisa Sør-Østerdal
Foto: Monika Søberg
Leverandører/Partnere
 
Rena Byggsystem
Les Mer 
Mye skryt til Hitachi.
Les Mer
Vegprosjektering Oppmåling m.m.
Les Mer
 
En partner å stole på.
Les Mer

Wiggo Rønningen Maskin AS innehar sentral godkjenning.
Les Mer